Rente.nl

De rente die je over je hypotheek betaalt kan in de loop der jaren oplopen tot een aardig hoog bedrag. Natuurlijk wil je het liefst zo min mogelijk rente besparen. Als je maar iets kunt besparen op het rentepercentage, kan dit je al aardig wat geld schelen. Om op je rente te besparen kun je rentes vergelijken op rente.nl. Daarnaast kun je ook een aantal andere dingen doen. Hieronder kun je hier meer over lezen.

Rente.nl

Tip 1: Let op de actievoorwaarden

Veel hypotheekverstrekkers bieden acties aan met een lagere rente. Dit kan heel aantrekkelijk zijn, maar soms geldt dit maar voor een bepaalde periode. Na die periode wordt de rente weer hoger. Je kunt dan nog steeds goedkoper uit zijn dan bij een andere kredietverstrekker, maar het kan ook duurder zijn. Let daarom goed op de voorwaarden van de actie en vergelijk de bedragen die je aan rente kwijt bent over de gehele looptijd.

Tip 2: Kies voor een kortere looptijd

Het lijkt misschien fijn om een hypotheek af te sluiten met een zo lang mogelijke looptijd. Je maandelijkse lasten zijn dan namelijk lager. Maar besef dan wel dat je uiteindelijk een hoger bedrag aan rente kwijt bent, omdat je over een lange periode rente moet betalen. Om geld te besparen op je rente is het daarom slimmer om te kiezen voor een kortere looptijd.

Tip 3: Betaal zelf een deel van je woning

Als je zelf een deel van je woning betaalt, wordt het bedrag dat je leent bij je hypotheekverstrekker lager. Daardoor wordt er over een lager bedrag rente berekend en betaal je dus minder rente.