Bij de aankoop van een appartement, is een balkon altijd erg gewild. Maar vaak wordt het uiteindelijk een vrij verwaarloosde plek. Door het kleine oppervlakte wordt de potentie die erin zit er niet altijd uitgehaald. Wij geven je wat tips die jou jouw balkon weer doen herontdekken.

Lees lekker verder!

Balkon-styling tips

Om een leuk en sfeervol plekje te creëren van je balkon zijn een paar dingen goed om aan te schaffen. Met een leuk tuinsetje met een tafeltje en twee stoeltjes, of een hip pallet-bankje, heb je in ieder geval de mogelijkheid om op je balkon te chillen of te eten. Je kan je balkon ook op-pimpen door er een mooie ondergrond neer te leggen. Er zijn heel veel mooie en makkelijke opties voor. Mooie grote groene planten potten helpen ook om het een aangename plek te maken. Hang bijvoorbeeld lichtjes op zodat je er op mooie zomeravonden lang kan blijven zitten.

Veiligheid en afwerking

Doordat een balkon vaak op hoogte is, is het natuurlijk erg belangrijk dat het een veilige plek is. Een goede en veilige omheining is dus van groot belang. In plaats van alleen praktisch daar mee om te gaan, bestaan er ook hele stijlvolle veilige opties zoals een balkonafscheiding van glas. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je lekker uit de wind zit op je balkon, het is ook veilig en heeft een zeer chique uitstraling. Je kan hiervoor terecht bij Metalura!