Je woont al een hele tijd in je huis en het huis begint oud te worden en waarschijnlijk is verbouwen het niet meer waard. De kosten die je maakt levert meer kosten op dan dat het opbrengt. Een verbouwing aan een oud huis wil niet perse zeggen dat het daarna meer waard is. Het huis waar je nu in woont kan je naar je eigen wensen aanpassen, maar de kosten kunnen erg hoog worden hiervoor als je veel en grote aanpassingen moet maken. De juiste afweging maken is daarom erg belangrijk. De overweging om te gaan verhuizen naar een nieuwbouwwoning wordt steeds groter. Je hakt uiteindelijk de knoop door en besluit je woning te koop te zetten en zoekt naar een bouwkavel om zelf een huis erop te bouwen of je gaat op zoek naar een nieuwbouwprojecten.

Check je woonverzekeringen

Wanneer je het gevoel hebt aan een andere woning toe te zijn dan kan een nieuwbouwwoning lonend zijn. Nu je kiest om te gaan verhuizen is het verstandig om je woonverzekering te checken. Doe dit goed want de prijzen kunnen ver uit elkaar liggen. De combinatie van een opstalverzekering en inboedelverzekering wordt een woonverzekering genoemd.

Je huis verbouwen

Eigenlijk heb je helemaal geen zin om te gaan verhuizen en woon je in een leuke buurt waar je eigenlijk niet weg wilt dan is verbouwen een betere optie. Financieel heb je het nu ook niet al te breed of je hebt de middelen niet om een nieuwbouwwoning te lopen dan is verbouwen veel interessanter. Dit is vooral het geval als het om een kleine verbouwing gaat of een klein gedeelte van de woning. Zo kan bijvoorbeeld een paar dubbelen tuindeuren heel wat toevoegen aan je wooncomfort! De kosten die dan worden gemaakt zijn vaak niet heel erg hoog. Vooral als je woning verder nog in redelijk goede staat is. De waarde van je huis kan door de verbouwing zelf omhoog gaan waardoor het zichzelf terug kan verdienen. Wanneer je zelf handig bent en niet bang bent om wat aan te pakken dan scheelt dit ook weer in de kosten.