wandkast

Heren overhemden zijn een aanvulling voor het garderoberek van elke man. Dit kledingstuk geeft namelijk gelijk een zakelijke of formele twist aan elke outfit. Zelfs boven een spijkerbroek. En als je geen liefhebber bent van complete pakken, dan heb je met een overhemd al gelijk de juiste uitstraling te pakken zonder nog een blazer te hoeven dragen. Maar hoe kies je uit het gigantische aanbod van tegenwoordig nou het juiste heren overhemd?

Meet je maten op

Het overhemd bepaalt dus voor een groot gedeelte je uitstraling. Daarom is het belangrijk dat deze goed om je lichaam zit. Een te strak overhemd staat niet netjes en daarnaast kun jij er ook niet comfortabel in bewegen. Heren overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen (regular fit, classic fit, modern fit), daarom is het verstandig om altijd je confectie op te (laten) meten en via het bijbehorende maattabel de juiste maat uit te kiezen. Als je normaal altijd standaard kiest voor een bepaalde maat trui, wil dit dus niet zeggen dat dit ook gelijk de maat van je overhemd is.

Verschillende stoffen

Naast de maten, is het ook goed om te kijken naar het soort stof. Zweet je snel? Kies dan niet voor een synthetische stof, maar juist voor katoen. Zo blijven je oksels en je rug veel sneller droog. Overhemden van dunner katoen kreuken trouwens ook minder snel, dus zeker handig voor wanneer jij je kleding niet strijkt of vaak onderweg om moet kleden voor je werk.  Heb je het heel gauw warm en loop je in je vrije tijd het liefst rond in een t-shirt? Dan is een overhemd van linnen meer geschikt voor jou. Het stuk is dun en ‘ademt’ ook meer, net als katoen.