Vanzelfsprekend hoop je dat problemen met de gootsteen je bespaard blijven. Denk aan een verstopping in de afvoer onder de gootsteen. Als gevolg van zo’n verstopping zal het water in de gootsteen niet meer wegstromen. In het ergste geval overstroomt deze. Er zijn verschillende manieren waarop je een beginnende verstopping in de gootsteen zelf kunt verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van keukensoda. Keukensoda heeft een ontvettende werking, waardoor het opgehoopte afval in de afvoer los zal komen. Lukt het niet om een spoedgevalletje met de gootsteen zelf te verhelpen? Kies in dat geval voor hulp van de 24 uurs loodgieter bij jou in de buurt. 

Ontstaan van verstoppingen in de gootsteen 

Een verstopping in de afvoer onder de gootsteen is over het algemeen het gevolg van restafval wat zich hier ophoopt. Restafval is er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan etensresten, die bij het spoelen van de borden in de afvoer stromen. Eenmaal in de afvoer hoopt het restafval zich steeds verder op, mede doordat het gedeeltelijk aan de wanden van de afvoer blijft kleven. Door gebruik te maken van een zeefje in het putje van de gootsteen help je een verstopping te voorkomen. Met keukensoda of een traditionele plopper kun je een beginnende verstopping oplossen zonder de hulp van een loodgieter hiervoor in te moeten schakelen. 

24-uurs service van een loodgietersbedrijf 

In het geval dat de gootsteen overstroomt of dat er sprake is van een lekkage rond de gootsteen, is het inschakelen van een 24-uurs service van een loodgietersbedrijf in de buurt verstandig. Je wilt zo snel mogelijk geholpen worden in deze situaties. De 24-uurs service van het loodgietersbedrijf staat vaak al binnen een half uur tot een uur bij je op de stoep om hulp te verlenen. Vraag vooraf altijd een offerte op, om te voorkomen dat je achteraf tegen onaangename verrassingen aanloopt.