Van alle designelementen is verlichting een van de belangrijkste weten wij bij Julia living. Toch wordt interieurverlichting vaak beschouwd als een ‘finishing touch’ in plaats van een primair ontwerpelement. Julia Living is van mening dat verlichting invloed heeft op elk aspect van de inrichting van het huis en kan de sfeer van een kamer volledig veranderen. Het kiezen van de juiste verlichting kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele tips van Julia Living om je te helpen bij het maken van het perfecte verlichtingsplan voor jouw interieur.

Kijk verder dan esthetiek

Bij het kopen van armaturen is het belangrijk om te onthouden dat de juiste interieurverlichting zowel schoonheid als functionaliteit combineert. Als je armaturen kiest op basis van hun uiterlijk, zou je enigszins in het duister kunnen tasten. Overweeg het doel van de ruimte en hoe deze zal worden gebruikt. Zo kun je bepalen hoeveel en welk type verlichting je nodig hebt.

Als je op zoek bent naar verlichtingsarmaturen voor jouw keuken of thuiskantoor, wil je het bij taakverlichting houden. De term ’taakverlichting’ doet ongetwijfeld denken aan utilitaire of onaantrekkelijke armaturen. Gelukkig zijn er zoveel mooie opties die de verlichting kunnen bieden die nodig is voor de functie van de ruimte en tegelijkertijd het ontwerp verbeteren.

Kies je voor verlichting voor de woon- of slaapkamer, dan wil je natuurlijk voor meer sfeerverlichting gaan. Dit geeft de kamer een algehele warmte en gloed terwijl het voldoende verlichting biedt. Omgevingsverlichting kan worden gelaagd door gebruik te maken van plafondarmaturen in combinatie met tafel- of vloerlampen, zodat je de verlichting kunt aanpassen. Er kunnen ook dimmers worden geïnstalleerd om de verlichting naar behoefte aan te passen.

Accentverlichting is een geweldige manier om andere designkenmerken in het huis te benadrukken. Gerichte verlichting op een dierbaar kunstwerk of een mooi versierde mantel kan deze kenmerken tot het brandpunt van de ruimte maken.