keerkleppen testen

In veel, of misschien zelfs alle bedrijven, zijn er waterleidingen aanwezig. Deze dienen voor de kranen, het toilet en andere zaken. Sommige bedrijven kunnen zelfs extra veel waterleidingen hebben, omdat ze bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van het productieproces. Hoe het ook zij in jouw situatie, het is belangrijk dat deze waterleidingen op een correcte manier worden geplaatst, je wilt immers geen lekken of andere vervelende gevolgen van een niet zo goed aangelegde waterleiding. Wat met het blote oog niet kan worden gedetecteerd, maar wel degelijk een grote factor is voor een goede waterleiding, is de aanwezigheid van bacteriën. In het bijzonder de legionella bacterie. Mensen kunnen daar ernstig ziek van worden, er in het uiterste geval zelfs de Veteranenziekte van oplopen. (een ernstige longontsteking). Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om de aanwezigheid van de ongenode gasten te voorkomen.

keerkleppen testen

Een keerklep voorkomt veel schade

Om te voorkomen dat de bacteriën zich nestelen in je waterleidingen kun je om te beginnen een keerklep laten installeren. Je mag en kan hem ook zelf plaatsen, mits je echt goed weet wat je aan het doen bent. Het dus ook het beste om hem te laten plaatsen door een expert, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurd en dat d keerklep werkt zoals ie zou moeten werken. De keerklep zorgt ervoor dat het afvalwater niet terugstroomt in de waterleiding. Mede hierdoor kan de intrede van de legionella bacterie effectief worden voorkomen. Maar zelfs als de keerklep correct is geplaatst is het belangrijk om hem periodiek te laten testen. Meestal is eens per jaar de norm, maar dit verschilt natuurlijk per bedrijf of particulier en is afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt, of juist niet gebruikt.

Laat tijdig je keerkleppen testen

Zodra de keerkleppen zijn geplaatst, is het belangrijk dat ze met enige regelmaat worden getest door een expert. Zo blijf je er zeker van dat de keerklep op de correcte manier blijft werken. De keerklep is een mechanisch onderdeel dat op de waterleiding wordt gezet. Na verloop van tijd kan hij minder soepel gaan werken. Daarom is het belangrijk om de keerkleppen testen.