Ben je ondertussen een beetje uitgekeken op die saaie gordijnen en wil je je huis een frisse en moderne look geven? Kijk eens naar bamboe lamellen! Net zoals houten lamellen, is deze nieuwe versie van lamellen in alle maten en kleuren te krijgen met een enorm goede kwaliteit. Houd je toch meer van natuurlijke kleuren? Bamboe heeft van zichzelf allerlei tinten bruin net zoals dat hout dat heeft. Daarnaast is de grassoort veel duurzamer dan hout!

Natuurlijke producten zijn mode

De laatste jaren zien we een hele nieuwe stijl terugkomen in de huizen. De mensen beginnen meer de natuur en haar schoonheid op een moderne manier te verwerken in hun huis. Natuurlijke kleuren verf op de muren, betontegels op de vloer en natuurstenen vensterbanken en keukenbladen. Al dit met het idee dat de natuurlijke kleuren zo onbehandeld mogelijk blijven.

Mensen gebruiken ook steeds meer onbehandeld hout in hun woningen. Steeds vaker zien we prachtige suar tafels met zwarte stalen poten voor een industriële look en een grote servieskast van mooi, warm mangohout, weer met industriële zwarte stalen accenten. Nu niet alleen de interieurwinkels, maar ook de meubelmakers die de grassoort bamboe hebben ontdekt, gaan erg veel houten producten vervangen door bamboe producten. Zo is bamboe ook erg populair geworden in de raamdecoratie wereld! Kijk bijvoorbeeld eens op http://poweredblinds.nl/

Goed voor het milieu

Maar wat is er nu ineens zo speciaal aan bamboe? Zoals eerder genoemd is bamboe geen hout, maar een grassoort. Bamboe kan tot wel één meter per dag groeien! Omdat bamboe vele malen sneller groeit dan hout, kan daar veel meer materiaal van gebruikt worden zonder dat dit veel schade aan het milieu brengt.

Is bamboe dan net zo goed als hout? Sommige zeggen zelf dat het beter is dan hout! Nu zit er wel een redelijk verwerkingsproces achter om het net zo stevig of zelfs steviger te krijgen dan hout, maar het is het dubbel en dwars waard. Bamboe wordt in elkaar geperst tot dunne platen en daarna verlijmd tot een keihard blad. Kwaliteit is dus zeker aanwezig!