Een huis ontruimen na overlijden kan een grote taak zijn. Als u niet weet waar u moet beginnen bij het ontruimen van een huis na het overlijden van een geliefde, dan helpen deze tips misschien om een betere blik te krijgen op de situatie. Daarnaast is het ook mogelijk om een geheel huis te laten ontruimen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, zoals sterkontruimingen. Dit zijn professionals die met respect overweg gaan met de spullen van je dierbare.

Ruim op zodat u minder hoeft in te pakken.

Een cruciale inpaktip is ervoor te zorgen dat u niets verplaatst dat u niet meer nodig heeft. Verlicht uw stress en werklast door op te ruimen voordat u de inpak fase ingaat, wat betekent dat u moet uitzoeken wat u weggooit, bewaart, verkoopt of doneert. Dit kan een moeilijk process zijn maar hoort bij het rouw process.

Investeer in kwalitatieve verhuisdozen.

Het is verleidelijk om naar uw plaatselijke supermarkt te gaan en gratis wat dozen te scoren. Verhuisdozen zijn echter relatief goedkoop en de extra duurzaamheid kan uiteindelijk de kosten waard zijn. Boodschappen dozen en hergebruikte verhuisdozen kunnen in gevaar komen door slijtage en blootstelling aan vocht of erger nog, een insectenplaag. Het laatste wat u wilt, is dat een doos in uw hand uit elkaar valt terwijl u hem naar binnen probeert te verplaatsen.

Stel een timer in en pak een uur per dag in.

Bijt niet meer af dan u kunt kauwen. Als het gaat om inpakken, deel het inpakken dan op in stappen. Als u het uitstelt en de avond ervoor alles probeert in te pakken, raakt u waarschijnlijk overweldigd en overstuur door stress. Pak één kamer tegelijk aan en besteed elke dag een uur aan het inpakken van items in dozen. Pak paren of sets bij elkaar en zorg ervoor dat de doos de juiste maat heeft voor een complete set spullen.

Geef elke kamer een ander kleur verpakkingslabel.

Om georganiseerd te blijven, drukt u veelkleurige verpakkingslabels af of gebruikt u verschillende kleuren afplakband en geeft u elke kamer zijn eigen kleur. Label de inhoud van elke doos en vermeld de kamer waarin deze thuishoort.