De meesten zullen het wel herkennen, een muis is je huis. Een erg vervelend diertje dat zich over het algemeen niet makkelijk laat vangen. Helaas is het ook niet voor iedereen een optie om een kat in huis te nemen. Lees in dit artikel hoe je het beste van de muis in je huis af kunt komen.

Wat kun je zelf doen?

Ongediertebestrijders hebben waarschijnlijk al vaak de vraag gekregen: “Wat kan ik zelf doen tegen de muizen in mijn huis?” Het eerste punt dat erg belangrijk is, is dat een huis goed schoon gehouden dient te worden. Een schoon huis is namelijk minder aantrekkelijk voor een muis dan een vies huis waar de muis kan knabbelen op kruimels etc.

Het is daarnaast ook handig om verpakt eten niet open en bloot te laten liggen. Hierbij kun je denken aan graanproducten zoals brood of rijst. Veelal laten we de producten in hun originele verpakking zitten, dat van plastic of karton is gemaakt. Daar kan een muis zich makkelijk doorheen knagen. Stop dit voedsel in een glazen pot of plastic bakje. 

Toch is het muizen bestrijden vaak lastiger dan we denken. Daarom kan een bestrijdingsdienst een goede uitkomst zijn. 

Professioneel laten bestrijden

Alhoewel bovenstaande trucjes zeker kunnen werken, ontbreekt het vaak aan kennis die een bestrijdingsdienst wel heeft. Zo’n bedrijf kan de muizenbestrijding een stuk sneller en efficiënter doen. Professionals weten vaak de gaatjes en kiertjes te vinden waarvan wij niet eens gedacht had dat er een muis doorheen zou kunnen. Daarnaast kan een ongediertebestrijder de geursporen achterhalen zodat zij precies weten waar de muizen vandaan komen. Het bestrijden van muizen is een echt vakmanschap. Het is dan ook aan te raden een professional in te schakelen, zo bespaar je jezelf een hoop frustratie en moeite!