Zeker 85% van alle koophuis eigenaren heeft een opstalverzekering afgesloten. Dat wordt in de meeste gevallen ook verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Als je als koophuis eigenaar dan ook nog een inboedelverzekering hebt afgesloten dan is het verstandig om eens te bekijken of je voor deze twee verzekeringen samen korting kunt krijgen in de vorm van een woonverzekering. Veel verzekeraars bieden namelijk de inboedel- en opstalverzekering tegelijk aan in de vorm van een pakketverzekering met extra korting. Sluit je dan ook nog een glasverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af dan krijg je daarop meestal ook extra korting. Op overstappen.nl kun je eenvoudig alle verzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijken. Je ziet in een oogopslag welke premie je gaat betalen. Maar let wel op de kleine lettertjes. Ga na welk percentage je vergoedt krijgt en welke risico’s en uitsluitingen worden benoemd.

Waar let je op bij het afsluiten van een opstalverzekering af

Zoals gezegd wordt een opstalverzekering vaak verplicht gesteld door een hypotheekverstrekker. Ben je huiseigenaar dan kun je niet zonder opstalverzekering. Een opstalverzekering verzekert je huis tegen schade waaraan je niets kunt doen. De opstal bestaat uit je huis, garage, aanbouw en alles wat hiermee nagelvast is verbonden. Wanneer er schade ontstaat door brand of storm gaat het vaak om hoge bedragen en dat hebben de meeste mensen niet op hun bankrekening staan. Je kunt een opstalverzekering op overstappen.nl eenvoudig vergelijken. Er zijn dan enkele belangrijke zaken die je goed mét elkaar moet vergelijken zoals:

·         Wat is de herbouwwaarde van je woning

·         Om welk type opstalverzekering gaat het (basis, uitgebreide of allrisk)

·         Wat betaal je aan premie

·         Betaal je een eigen risico

·         Wat is uitgesloten van dekking

Woonverzekeringen, opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen vergelijken

Iedereen zou om de twee of drie jaar zijn totale verzekeringspakket moeten doorlichten. Om tot het beste verzekeringspakket te komen is het verstandig om jouw verzekeraar en verzekeringen te vergelijken met andere aanbieders. Je zult zien dat dit lonend is. Wanneer je vergelijkt moet je natuurlijk geen appels met peren vergelijken. De kleine lettertjes zijn dan ook zeer belangrijk om door te lezen. Je kunt op overstappen.nl meerdere verzekeraars én verzekeringen gratis met elkaar vergelijken. Dit kunnen ze gratis aanbieden omdat, wanneer je overstapt, de verzekeraar aan hen een vaste contract vergoeding van ongeveer 2% betaald. Dit bedrag is voor alle verzekeraars gelijk. Daarom is overstappen.nl totaal onafhankelijke, kun je hier snel en objectief je verzekeringen vergelijken en overstappen.