Veel mensen zien vaak op tegen het aanpakken van hun vloer. Dat is ook niet zo gek, het kost immers erg veel tijd en geld. Maar dat is niet de enige reden waarom men niet snel de vloer aanpakt, met als consequentie dat de vloer vaak te lang ligt. Een van de meest voorkomende redenen is namelijk dat mensen vaak niet goed weten welke soort vloer het beste bij hun woonstijl past. Door de vele opties aan vloeren is dit inderdaad ook niet makkelijk. Hier volgen twee suggesties voor vloeren die perfect passen bij twee stijlen, de industriële en landelijke woonstijl.

Industriële woonstijl

Het industriële interieur is een absolute woontrend. De industriële stijl staat bekend als een stoere woonstijl. Deze uitstraling wordt gecreëerd door het gebruik van metalen materialen, meubels met metalen frames en donkere kleuren. Maar het is niet alleen stoer. Want door het schaarse gebruik van attributen en rustige, effen kleuren komt de industriële stijl huiselijk over. Voor de industriële look is een cire beton vloer aan te raden. Cire beton geeft namelijk een erg stoere en rustige look. Door de vele kleuren die beschikbaar zijn zit er gegarandeerd een mooie vloer tussen voor uw huis. Metal stuc zorgt voor veel unieke kleuren.

Landelijke stijl

Naast de industriële woonstijl is ook de landelijke stijl  zeer populaire. Deze woonstijl wordt  gekenmerkt door het gebruik van zachte tinten, natuurlijke materialen en warme elementen. Mensen gaan voor deze woonstijl, omdat de landelijke woonstijl een erg gezellig en rustig overkomt. Je krijgt dat ook echt dat thuisgevoel. Voor kleuren wordt vaak gekozen voor vaalgeel, beige, lichtblauw of crème. Lichtere kleuren geven een gevoel van rust en ruimtelijkheid, waar donkere kleuren zoals donkergroen, okergeel of zelfs zwart juist zorgen voor een wat intieme sfeer. Qua vloeren is hier erg veel mogelijk. Een echt houten vloer is wellicht het mooiste, maar heeft veel onderhoud nodig en is vaak duur. Daarom is een pvc vloer met een mooie donkere eikenhouten print de beste keuze. Pvc is goedkoop en duurzaam, perfect dus voor je huis.