Maatwerk dakdoorvoeren

WaterdichtNa even zoeken heb ik een bedrijf gevonden die maatwerk dakdoorvoeren levert. Zeker wanneer je een plat dak hebt dan is het afvoeren van het regenwater erg belangrijk. Wanneer het water blijft liggen dan loop je het risico dat het water zelf een weg naar beneden weet te vinden. Dit gebeurt vaak via de zwakke plekken en vormt dan een lekkage. Doordat er vaak meer nat wordt dan je in het eerste oogopslag kan zien, zijn lekkages erg vervelend. Helaas heb ik dit zelf moeten ervaren.

Maatwerk dakdoorvoeren snel geregeld

Na een stevige regenbui kwam ik er dus achter dat mijn dak van de schuur moeite heeft met het afvoeren van water. Hierdoor bleef er een laagje water op het dak staan, die vervolgens terecht kwam in de schuur. Hierbij kan ik je vertellen, daar word je echt niet vrolijk van. Op het plafond en een deel van de muur zaten grote natte plekken. Met behulp van kleine kachels kreeg ik de binnenkant weer droog en viel de schade bij mij mee. Aangezien ik zelf niet goed wist wat de oorzaak kon zijn besloot ik om hulp in te schakelen. Wat bleek, de afvoeren van mijn dak waren te klein om zulke hoeveelheden water af te kunnen voeren. De enige oplossing die ik kon bedenken was het vervangen en vergroten van de dakafvoeren.

Kunststof

Hierbij moet ik toegeven, ze eruit halen ging stukken makkelijker dan verwacht. Vervolgens ging de zaag er in en kon ik de gaten groter maken. Een goede tip aan jou, zoek eerst op hoe groot je de gaten moet gaan maken. Zelf was ik iets te enthousiast, waardoor ik de cirkels te groot heb gemaakt. Gelukkig kon ik een bedrijf vinden die maatwerk dakdoorvoeren kon leveren. Binnen een paar minuten had ik bij Werova mijn nieuwe dakdoorvoeren besteld.