Het woord kabinet is afgeleid van een Frans woord dat kist of koffer betekent. In de loop van de tijd is de term kast aangenomen om een ​​houten of metalen kist aan te duiden die wordt gebruikt voor opslagdoeleinden. In zijn moderne betekenis wordt de term kast echter gebruikt om te verwijzen naar een grote verscheidenheid aan verschillende opbergdozen en containers. Oorspronkelijk werd het woord kast alleen gebruikt om te verwijzen naar een dressoir met open zijkanten voor het uitstallen van borden, schalen en andere bordgerelateerde items.

Nog twee andere kasten

Naast de kast zijn er nog twee andere soorten kasten. De ene is een linnenkast en de andere is een kruidenkast. De linnenkast zie je vaak in de wasruimte of bij de wasmachine en droger, terwijl de kruidenkast meestal in een keuken staat. Beide soorten kasten hebben lades die zijn ontworpen om een ​​verscheidenheid aan keukengerelateerde items te bevatten. Zoals hierboven vermeld, kan kast verwijzen naar een kist of koffer met een verscheidenheid aan opslagcontainers. Er zijn enkele kasten die zijn ontworpen met een boog, wat zorgt voor een aantrekkelijk opbergontwerp in de gang of inkomhal van een huis.

veel stijlen van kasten

Er zijn veel stijlen van vakkenkasten, die kunnen worden gemaakt van hout, metaal of glas. Kasten die van hout zijn, hebben meestal verstelbare planken, waar je kleine spullen zoals medicijnen en schoonmaakmiddelen in kunt bewaren. Deze vakkenkasten set kunnen in winkels of online worden gekocht. Deze vakkenkasten setkunnen ook op maat worden gemaakt om aan uw specificaties te voldoen. De kast wordt meestal in het hoofdgedeelte van het huis geplaatst, waar de kans groter is dat iemand ernaar kijkt. De meeste mensen gebruiken een kast in de keuken, omdat ze niet alleen worden gebruikt voor het opbergen van kleine spullen, maar ook voor het opbergen van grote spullen zoals messen. De keukenkast kan worden aangepast door andere opbergers toe te voegen, zoals rieten manden of wasmanden. Naast de basiskast zijn er ook pantry’s of keukenkasten die worden gebruikt voor het opbergen van glazen, bestek en kleine apparaten.