Wanneer mensen kunststof kozijnen aanschaffen, willen ze dit doen bij een leverancier waarvan ze weten dat deze kwaliteit levert. Iets dat deze mensen zekerheid biedt, is een keurmerk kozijnen. Wanneer leveranciers onder een keurmerk vallen, weten de klanten dat jij als leverancier goedgekeurd bent op diverse factoren en zullen ze sneller bij jou bestellen.

Waarom een keurmerk?

Mensen neigen sneller naar producten die zijn voorzien van een keurmerk, omdat dit hen zekerheid biedt. Als het gaat om kunststof kozijnen, is er één keurmerk dat belangrijk is, namelijk het VKG Keurmerk. Het VKG Keurmerk biedt zekerheid op zes gebieden: goede afspraken, kwaliteit, waarborgfonds, garantie, gediplomeerde monteurs en kwalitatieve oplossing.

Daarnaast worden de vier schakels van de keten van kunststof kozijnen gecontroleerd op kwaliteit. Deze schakels betreffen de toeleverende industrie, de kozijnproductie, de montage en de service. De bedrijven die zijn aangesloten bij het VKG Keurmerk zijn verplicht te werken volgens de VKG Kwaliteitseisen. Op deze eisen worden de bedrijven eens per jaar gecontroleerd.

keurmerk kozijnen

Vraag een keuring aan!

Zoals je merkt, biedt een VKG Keurmerk kozijnen potentiële klanten veel zekerheden. Het kan voor jou als bedrijf of leverancier erg voordelig uitwerken om zo’n keurmerk op jouw producten te zetten. Vraag dus vooral aan om gekeurd te worden, want je zal er op de lange termijn alleen maar van profiteren.