beukenhagen

Het mooie blad van de beukenhagen in combinatie met de mooie groene kleur, zijn twee redenen waarom de hagen zo populair zijn in Nederland. Zomer en winter heb je een volle haag, de bladeren vallen er niet af maar blijven ook in de winter aan de takken hangen. In de winter heb je dus geen kale haag met alleen maar takken, zoals andere soorten vaak wel hebben. Komen de nieuwe bladeren in de lente, dan pas worden de oude bladeren losgelaten en vormt zich een mooie nieuwe groene haag. 

beukenhagen

Privacy in je tuin

Zit je in de zomer lekker in je tuin, dan wil je natuurlijk ook een beetje privacy hebben. Met beukenhagen kun je dit prima creëren, de beukenhaag is namelijk mooi vol en je bepaald zelf de hoogte van de haag. Niet voor niets vind je de haag op verschillende plaatsen, in veel gevallen rondom bedrijventerreinen als mooie groene afscheiding. Voordeel van de haag is ook dat deze zowel zomer en winter mooi is, eenvoudig in onderhoud en in iedere vorm te snoeien. 

Het snoeien van een beukenhaag

Omdat beukenhagen redelijk snel groeien, moeten zij twee keer per jaar worden gesnoeid. Is in het voorjaar de haag echt uit de kluiten gegroeid, dan kun je hem in maart al snoeien. Doe dit voor de beukenhaag uitloopt, normaliter snoei je de haag in juni en aan het eind van de zomer. Ga je een beukenhaag planten, doe dit dan in het najaar of de winter. De haag is dan beschikbaar met kluit om eenvoudig te plaatsen in de tuin, in pot is de kwaliteit vaak beter maar is de prijs ook veel hoger.