Er zijn meer wespennesten in Nederland, en daardoor is de vraag naar wespenbestrijding in Breda toegenomen. Andere jaren waren het gigantische teken en giftige rupsen, maar dit jaar is er een onevenredig grote toename van wespen in het zuiden van Nederland. In de eerste zomermaand hebben meer dan 6000 mensen contact opgenomen met plaagdierbestrijders, zoals Freek van Gestel in Breda. Er is een hoofdoorzaken voor de plotse toename van wespen en wespennesten dit jaar: het warme weer.

Wespenbestrijding in Breda met veel werk dankzij het warme weer

Het weer kan het aantal wespennesten beïnvloeden, evenals de groei en ontwikkeling van de wespenkolonies. Nederland heeft de afgelopen jaren twee extreem warme en droge zomers op rij achter de rug doorbroken door twee vrij milde winters. Dit zijn ideale omstandigheden voor wespen en zij hebben zich de afgelopen jaren dan ook heel goed kunnen vermenigvuldigen. Door het ontbreken van de ijskoude in winters hebben veel wespen de winter kunnen overleven.

Het wordt nog erger

Het ziet er naar uit dat het warme weer nog flink blijft doorzetten dit jaar. De wespen zijn dus niet te stoppen en zullen naarmate de zomer vordert nog meer ongemak veroorzaken. In het einde van de zomer verlaten de wespen hun nesten, dus dan zullen wij mensen het meeste hinder ondervinden. Nu maar hopen dat het een strenge winter wordt om de aanwas te temmen.

Leidt wespen af met rot fruit

Niks is vervelender en enger dan een wesp die achter je aanzit en maar dicht om je gezicht blijft zwermen. Ga vooral niet om je heen slaan, daar worden de wespen agressief van en dan slaan ze over in de aanval. De makkelijkste manier om van ze af te komen is om een rottende vrucht van je af te werpen. Wespen zijn dol op rot fruit en de plagende wesp zal jou onmiddellijk vergeten en op jacht gaan naar het fruit.