oorfauteuil zijn aantrekkelijke meubelstukken die veel verschillende functies in je woning kunnen vervullen. Het kiezen van de juiste fauteuil is een proces waarbij comfort en look centraal staan. Oorfauteuils zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en vormen en kunnen dienen als een gezellige leeshoek of een uitkijkpunt bij het raam. Het uitkiezen van een oorfauteuil is een persoonlijke zaak, dus wees gerust een beetje egoïstisch! In dit artikel lees je alles over verschillende oorfauteuil ontwerpen en leer je waar je op moet letten betreft de stijl en kwaliteit van de juiste fauteuil.

De bekleding

Ontwerpen hebben verschillende rughoogtes, zitdieptes en kussenvullingen waardoor elke oorfauteuil een unieke vorm van comfort biedt. Er bestaan fauteuils met een relaxte, elegante, volwassen of voluptueuze stijl. Bekleding met rijke en luxueuze stoffen zijn tegenwoordig populair in neutrale, marineblauwe en zachtroze kleuren.

Welke fauteuil past bij jou?

Zoek je een fauteuil met een opvallende look? Kies dan één met een materiaal dat een contrast vormt met de bank. Let op de grootte van de kamer en hoe alle onderdelen in de kamer samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met salontafels en kunstwerken aan de muur. Een slanke oorfauteuil werkt het beste in kleine woonkamers. Daarbij kun je gerust verschillende kleuren en texturen met elkaar combineren om de kamer meer karakter te geven.

Comfort

Wanneer je een mooie oorfauteuil op het oog hebt, zul je deze eerst goed moeten uittesten in de winkel. Breng genoeg tijd door in de fauteuil om te weten of deze stevig is, je er makkelijk uit kan komen, je armen goed liggen en je voeten comfortabel de grond raken.

Kwaliteit

Vaak is de aanschaf van een fauteuil een behoorlijke investering. Daarom wil je er graag zeker van zijn dat je een fauteuil kiest van goede kwaliteit. Als je budget het toelaat, kies dan een fauteuil met een stalen frame. Een stalen frame is namelijk sterker dan een houten frame. Daarbij kijk je of het materiaal getest is op duurzaamheid en of deze makkelijk te onderhouden is. Oorfauteuils met hoge veerkracht en traagschuim hebben de voorkeur, omdat de ondersteuning in deze fauteuils langer mee zal gaan en deze stoelen daarbij langer comfort bieden.