De aanschaf van je eerste eigen huis of appartement, dat is natuurlijk een spannende maar leuke nieuwe ervaring die je op doet. Omdat er heel wat bij de aanschaf van een huis komt kijken is het belangrijk dal alle zaken rondom de aankoop goed geregel zijn. Daarnaast zijn er nog andere zaken die handig zijn om te regelen voor het geval dat je je woning later weer te koop zet. Lees snel verder voor een aantal handige tips omtrent de aankoop en verkoop van een woning

Bouwtechnische keuring door een professional

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is van belang voor zowel de aankoop als de verkoop van een huis. Deze keuring geeft de bouwtechnische staat weer van het huis of appartement wat je zou willen kopen. Het laat zien welke zaken aan vervanging toe zijn en welke zaken in goede staat zijn.

Het brengt dus de visuele aspecten van de woning naar voren. Je krijgt naderhand een rapport waarin je een duidelijk overzicht hebt van alle zaken van de woning en de staat hiervan. Het geeft je inzicht in de onderhoudskosten voor de komende vijf jaar. Hierdoor kun je beter onderhandelen over de vraagprijs en kan het daarnaast ingezet worden als ontbindende waarde, in het geval dat de verkoper bijvoorbeeld gebreken heeft verzwegen.

Meerjaren onderhoudsplan bij de aanschaf van een appartement

Als je een appartement gaat kopen wordt je automatisch lid van de VvE. Het is dan ook wenselijk om te zien dat de VvE waar jij bij komt te zitten als een MJOP hebben opgesteld. Dit is ook voor jezelf van belang, is dit dus nog niet het geval, dan is het van belang dat de MJOP zo snel mogelijk opgesteld gaat worden.

Nu vraag je je misschien af wat is een MJOP ofwel meerjaren onderhoudsplan? Het is een plan dat opgesteld wordt om onderhoudskosten van een wooncomplex over meerdere jaren te verdelen. Dit geeft de garantie dat er groot onderhoud zal plaatsvinden aan een wooncomplex. Ook zorgt dit ervoor dat je niet ineens voor hoge kosten komt te staan, aangezien de onderhoudskosten bij een MJOP verdeeld worden. Lees hier meer over een MJOP en het laten opstellen van zo een plan!