.betonstaal.nl

Wanneer je een stevige vloer wilt hebben, die tegen druk en trekkrachten is belast kom je er niet onderuit om bouwstaalmatten te gebruiken. Ook in wanden en kant en klare beton elementen komen de netten voor, verschillende soorten matten kun je vinden in het assortiment van bouwstaal.nl. Iedere bouwmat heeft zo zijn eigen voor en nadelen om te gebruiken. We leggen de verschillen tussen de matten uit en waarvoor deze gebruikt kunnen worden.

.betonstaal.nl

Efficiënte laslengte

Maak je gebruik van standaard bouwstaalmatten dan beschikken deze over een efficiënte laslengte, aan beide zijden van de netten heb zijn er dan stekken. Dit heeft als voordeel, dat de mat altijd goed kan worden gemonteerd aan de volgende mat. Er is dus bij de vloer geen extra wapening nodig, het vloerveld is daardoor ook vlakker en eenvoudig te belopen. Ook de standaard matten voldoen aan de Eurocode 2 eisen, tevens zijn dit soort matten de meest verkochte in de bouwwereld.

Gebogen matten

Lettermatten is de vakterm voor gebogen bouwstaalmatten, deze matten hebben een aantal voordelen tegenover andere matten. Omdat het materiaal wat gebruikt wordt goedkoper is kun je er veel kosten mee besparen tijdens het bouwen, het producten en de arbeid zijn ook minder waardoor je hier ook op bespaard. Natuurlijk voldoen de matten wel aan de eisen die eraan worden gesteld, bij bouwstaal.nl verkopen ze deze soort matten ook in het assortiment. Wat voor mat je ook nodig hebt, deze wordt altijd door een constructeur getekend. Van de matten zijn er ook verschillende types.