Iedereen weet dat architecten zich bezighouden met het ontwerpen en bouwen van huizen, maar veel mensen denken ook zonder architect een huis te kunnen bouwen. Dit zou wel kunnen, maar hier zal veel tijd en geld inzitten. Hiermee worden eigenlijk de werkzaamheden van een architect onderschat. In dit artikel leg ik de werkzaamheden van een architect uit. 

Ontwerpen

Veel mensen dromen ervan om een eigen woning te laten ontwerpen, dit kan namelijk met een architect. Een architect kan jouw wensen op papier zetten in een ontwerptekening. Een architect kan gebouwen ontwerpen en vervolgens een schets tekening maken. Daarnaast zullen zij ook een technische tekening en -berekening maken voor de aannemer. Een architect doet dus meer dan alleen een ontwerp tekenen, Dit zijn allemaal werkzaamheden die aantonen dat het belangrijk is om een architect in te schakelen.

Advies

Naast het ontwerpen van gebouwen geeft een architect ook advies. Het is belangrijk om het advies van een architect serieus te nemen, omdat een architect over veel kennis beschikt. Bij het verbouwen of bouwen van een woning komen veel regels en wetten bij kijken. Zo moet er onder andere rekening gehouden worden met een omgevingsvergunning, bestemmingsplan en regels over de vormen van het huis. Je mag namelijk niet elk huis laten bouwen die je zelf voor ogen hebt. Een woning moet namelijk in het straatbeeld passen. 

Er zijn ook nog gespecialiseerde architecten, zoals een binnenhuisarchitect, tuinarchitect en interieurarchitect. Er zijn nog veel meer gespecialiseerde architecten die je zou kunnen benaderen. Wil je graag contact opnemen met een architectenbureau? Neem dan een kijkje op www.zoekeeninterieurarchitect.nl