led tl armatuur

Twee vragen, veel antwoorden! Kantoorverlichting moet veel kwaliteiten hebben om echt gezond en ergonomisch te zijn. Naast passend wattage, passende helderheid en voldoende stralingshoek is dit vooral een goed getemperde lichtkleur. Om te begrijpen hoe led tl armatuur lichte kleuren hun benamingen krijgen, is helaas een beetje uitleg vereist. Maar we helpen je er doorheen.

Welke lichtkleuren zijn relevant voor kantoorwerk?

Deze vraag is relatief eenvoudig te beantwoorden. Er zijn er precies drie: warm wit , neutraal wit en daglicht wit.

  • 1.Warm wit licht heeft een duidelijk waarneembare gele component. Hierdoor oogt het licht zachter en gezelliger. In dit opzicht is het vergelijkbaar met de kleur van kaarslicht of een gloeilamp, ideaal voor ontspanningsruimtes en voor algemene ontspanning. Een echte feelgood lamp, ook voor privékamers! Op kantoor moeten warm witte lichtkleuren worden gereserveerd voor gangen of pauzeruimtes . Langdurig werken onder warm wit licht kan ervoor zorgen dat u sneller vermoeid raakt of zelfs hoofdpijn krijgt!
  • 2.De term neutraal wit is geen toeval. Fris, wit licht met een lichtkleur van ca. 4000K, zal u niet vermoeien of overprikkelen. Het subtiele effect van neutraal wit licht is ideaal voor alle activiteiten die de ogen normaal belasten. Dit geldt bijvoorbeeld voor tekstverwerking, boekhouding en klantenservice, maar ook voor verkoop. Of anders gezegd: 4000K lichtkleur is de perfecte led-verlichting op kantoor.
  • 3.Daglicht witte led tl armatuur hebben doorgaans een kleurtemperatuur van 6000K.Dit komt overeen met het daglicht in de buitenruimtes rond het middaguur – met alle positieve gevolgen van dien! Daglichtwit licht heeft een hoog aandeel blauw. Het is extreem contrastrijk, stimulerend en activerend voor oog en geest!
led tl armatuur

De activerende werking van daglicht witte verlichting

Met een kleurtemperatuur van rond de 6000K zie je kleurverschillen beter en onderscheid je fijne lijntjes beter. Het licht voor werkplaatsen, architectenbureaus, grafische studio’s, drukkerijen en, en, en! Overal waar een nauwkeurige differentiatie belangrijk is, is daglichtwit licht in goede handen! Dit geldt overigens ook voor technische teken- of grafische bewerkingen in “gewone” kantoorwerkzaamheden.