Iedereen kent ze wel: de massief houten vloeren die er prachtig uit zien. Veel mensen overwegen dan ook om zo’n mooie houten vloer in hun woning te leggen. Dit komt dan ook door de vele voordelen die een houten vloer met zich meebrengt. In dit artikel vertellen we jou waarom een houten vloer de beste vloer voor jouw woning kan zijn.

Duurzaam en tijdloos

Over het algemeen zijn houten vloeren gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Wil je een duurzame vloer? Dan is een houten vloer dus echt de vloer voor jou. Wanneer je slijtage problemen merkt, dan kan je er altijd voor kiezen om de vloer te schuren en een nieuwe laklaag toe te voeren. Doordat hout ook tijdloos is, is het de vloer die jarenlang mee zal gaan.

Makkelijk herstel bij schade

Bij veel vloersoorten zien we dat schade niet makkelijk te herstellen is. Bij een echte houten vloer is het wel mogelijk om schade te herstellen. Bij een houten vloer zul je dus niet de gehele vloer uit de woning te hoeven halen bij schade.

Vloerverwarming

Tegenwoordig zijn we erachter dat er verschillende houten vloeren zijn die gewoon geschikt zijn voor vloerverwarming. Wil je een strakke houten vloer en warme voeten? Kies dan bijvoorbeeld voor eiken, afzelia of kambala hout.

Veel keuze

Er zijn enorm veel verschillende houtsoorten, waardoor de keuze uit houten vloeren enorm groot is. Door de vele kleuren en soorten kan je een houten vloer kiezen die precies bij jouw huisstijl past. Neem een kijkje bij Martijn de Wit vloeren om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.