Als het in Nederland regent, dan regent het vaak ook meteen heel lang. Tijdens de hittegolven in Nederland regent het in de regel kort maar krachtig, maar daarbuiten is het tijdens natte periodes ook echt lang nat. Het kan dan zomaar hele dagen regenen. Het duurt dan zo lang dat je bijna vergeet hoe de wereld eruit ziet als het droog is. Als het dan droog is, dan is het soms ook meteen weer heel lang droog. Al dat water dat dagenlang uit de hemel kwam vallen is op den duur dan volledig verdwenen. Dat is uiteraard jammer, want tijdens de droogte kunnen we dat water prima gebruiken. Maar als je regenwater niet opvangt in een regenton, dan verdwijnt het uiteindelijk. Planten en bomen hebben lang niet al het water nodig dat uit de hemel komt vallen. Dus het overschot zakt weg in de grond. De grond blijft dan geruime tijd vochtig genoeg als het warm en droog is, maar op den duur is dat voorbij. Daar komt bij dat bomen langer tegen droogte kunnen dan de bloemen en planten in je tuin. Als het dan wel flink regent en je planten en bloemen genoeg te drinken hebben, dan is het handig om wat regenwater te gaan sparen voor later. Dit kan heel gemakkelijk door een regenton aan te sluiten op een regenpijp. Het regenwater dat via een dak wordt opgevangen kan dan via de dakgoot in de regenpijp direct de regenton in stromen. Verder hoef je zelf ook niets te doen. De regenton zal vanzelf opgevuld raken met regenwater. Zodra het dan weer eens wat langer droog blijft, kun je het opgespaarde regenwater direct gebruiken om de planten en bloemen water te geven. Dat scheelt uiteraard weer een hoop leidingwater. Dat kun je ook gebruiken, maar dat is gezuiverd water waar altijd maar een beperkte voorraad van is. Als iedereen elke dag in de zomer de kraan open draait, dan duurt het niet lang voor dat het water gewoon op is. Dat is niet alleen vervelend voor de tuin, maar ook voor jezelf. Je hebt dan immers geen schoon water meer dat uit de kraan komt. Wassen, douchen, afwassen en simpelweg uit de kraan drinken is er dan niet meer bij. Zuinig doen met ons zuivere drinkwater is daarom sowieso een goed idee ongeacht het weer. Maar tijdens droogte is het uiteraard nog veel belangrijker en daarom is de aanschaf van een regenton zeker geen slecht idee. 

Ontdek de voordelen van een regenton van regenton.nu

Als je een regenton nodig hebt, dan kun je deze zoals gezegd bestellen bij regenton.nu. Via deze site kun je dan de verschillende regentonnen bekijken en dus ook direct bestellen. Je profiteert dan meteen ook van de nodige voordelen zoals: 

  • Korte levertijd
  • Gratis verzending vanaf 60 euro
  • 14 dagen bedenktijd

Bekijk het aanbod via de website

Als je precies wilt weten wat je zoal kunt bestellen bij deze webwinkel, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website. Hier vind je een uitgebreid overzicht van alles dat je kunt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof regentonnen of houtenregentonnen, maar ook de nodige accessoires.