Hoewel kunstgras leggen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, wordt aangeraden om dit aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten. Voor het leggen van kunstgras is enige ervaring en vaardigheid benodigd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de ondergrond van een kunstgrasveld niet volledig egaal is, of dat het kunstgras niet strak op de ondergrond gelegd wordt. Dit maakt dat er bobbels in het kunstgras ontstaan, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Je rennende kinderen kunnen hier bijvoorbeeld over struikelen! Iets wat je liever voorkomt.

Ook kan een gespecialiseerde partij je vooraf adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Vaak blijken er veel meer toepassingen van kunstgras in tuinen te zijn, dan men op voorhand verwacht had. Denk aan het gebruik van kunstgras voor een speelveld van de kinderen, of als ondergrond voor een zwembad.

Voordelen van kunstgras leggen

Aan het gebruik van kunstgras in de tuin zitten verschillende voordelen. Kunstgras leggen betekent onder meer dat je voortaan niet langer maandelijks je gazon hoeft te maaien. Ook is het niet meer noodzakelijk om de zijkanten van je gazon recht af te steken. Iets wat vaak behoorlijk veel moeite kost in grotere tuin! Wanneer je echt gras niet afsteekt, kan dit ertoe leiden dat het gras in je plantenborders groeit.

Vaak wordt gedacht dat kunstgras te nep overkomt. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Tegenwoordig lijkt het kunstgras steeds echter, mits je voor kwalitatief goed kunstgras kiest. Let onder meer op de dichtheid en kleur van het kunstgras.