Elke Nederlander heeft angst voor de gedachte dat er ingebroken wordt in een eigendom zoals een woning of een auto. Dieven zijn de afgelopen jaren namelijk veel slimmer, technischer en brutaler geworden. Het aantal gevallen van inbraak is namelijk met een ruime 10% gestegen afgelopen jaar. Dus je wilt jouw eigendommen beschermen tegen dit soort schooiers die er alles aan doen om jouw spullen te stelen en soms zelfs vernielen. Want ook al worden verzekeraars en de overheid steeds beter in het opsporen van inbrekers en gestolen auto’s, kom je het liefst niet in het schuitje terecht waarbij je van je voertuig of spullen in het huis bent beroofd. Wat zijn nou de makkelijkste tips? Voor je woning en voertuig is het natuurlijk slim om een camera te installeren. Voor je woning kun je een verborgen camera aanschaffen en voor het voertuig een auto camera. Dit zijn de basis voorwerpen die nodig zijn ter bescherming voor jouw eigendommen.

Het verbergen van je waardevolle spullen

Wat één van de grootste tips is de bekend is in heel Nederland is het verbergen of verstoppen van waardevolle spullen, zowel in het huis als in de auto. Waarom zou iemand jouw sieraden, laptops, of andere spullen van een hoge waarde moeten kunnen zien. Dit geeft een persoon alleen nog meer redenen om bij jou je deur te forceren of jouw autoruit in te slaan. Ook wat handig is als je met anderen in de buurt afspreekt om waakzaam te zijn voor jouw huis en jij ook bij de rest. Wanneer je een collectieve inbraakpreventie opbouwt, kunnen er heel snel en goedkoop inbraken worden voorkomen. Dus maak een buurt-chat met je wijk aan om elkaar te informeren bij verdacht gedrag van anderen individu’s. Dit kan ook zichtbaar worden gemaakt met bordjes in de buurt, zodat inbrekers afgeschrikt worden om überhaupt in jouw wijk of buurt iets te proberen en gaan ze snel door naar een andere locatie. 

gray padlock in chain

Het aanbrengen van meer sloten

Een inbreker doet er gemiddeld 30 seconden over om bij een woning of auto voor het bouwjaar 2000 in te breken. Na anderhalve minuut geeft de dief het meestal op en gaat op zoek naar een ander slachtoffer. Wat dan een hele goede manier is om zoveel mogelijk tijd te winnen, is het aanbrengen van meer, sterke sloten. Bij woningen bestaan er meerpuntssloten waarbij er met een sleutel meerdere sloten per deur of raam aangebracht en heeft de inbreker veel meer tijd nodig om binnen te komen. Bij voertuigen is het nog beter. Hier heb je per onderdeel om een auto te laten rijden een slot beschikbaar. Er bestaan namelijk pedaal-, handrem- en versnellingsbaksloten. Een pedaal slot zorgt ervoor dat de inbreker jouw pedaal niet kan intrappen, waardoor er of niet geschakeld kan worden of geen gas kan worden gegeven. Bij een handrem slot kan de auto zonder sleutel niet van de handrem af. Bij een versnellingsbakslot zet je letterlijk de versnellingspook op slot, zodat je de auto niet in een versnelling kan zetten en de auto altijd in neutraal blijft staan. Dus met deze tips is het heel gemakkelijk om je auto te beveiligen en te zorgen dat inbrekers niet bij jou eigendommen kunnen komen.