Wanneer we met een interieurontwerp project beginnen, vraag je je meestal af welke stijl je kunt creëren voor het interieur van het huis, om je goed te voelen in die omgeving! In de afgelopen jaren vinden de verlaten fabrieken, het oude pakhuis en de schuren nu een nieuw leven als industriële stijl ruimtes die zijn veranderd in vraag naar de moderne wooneenheden! Van de rustieke zichtbare afwerkingen en structurele elementen tot industrieel geïnspireerde verlichtingsarmaturen, het lijdt geen twijfel dat industriële interieur ontwerpdetails lang zullen blijven bestaan! (Bron: stalen-deur.nu).

Kenmerken van de industriële interieurstijl

Muren en structuur: zichtbare bakstenen, zichtbaar beton, stalen balken of kolommen, roestvrij staal en onafgewerkt hout werken goed voor een industriële interieurstijl samen met een hoge plafond!

Kleur

Het kleurenpalet moet heldere, heldere en gedurfde kleuren hebben; in plaats daarvan zou je op zoek moeten gaan naar warme, neutrale tinten om je ruimte te vullen. Laat je kleurenpalet leiden door de gebruikte grondstoffen voor een echt authentieke industriële look. Tonen en grijstinten werken goed wanneer ze worden gemengd met wit om een ​​frisse en schone uitstraling te geven.

Vloer

De meest gebruikte optie van een vloer voor een industriële stijl is gepolijst beton. Het kan ruw en fragmentarisch zijn. Een vloer van hout en steen is een goede optie die je zal helpen om de industriële uitstraling van je pand te bereiken.

Verlichting

Vrijstaande staande lampen met metalen afwerking zijn een geweldige lichtbron voor een industriële look. Je kunt ook proberen om een ​​paar hanglampen aan je ruimte toe te voegen!

Meubels en decor

Je zou de grote comfortabele banken en losse kussens moeten vinden om naast de industriële accent stukken, zoals stalen schuifdeuren en kunstwerken te werken. Een industrieel muur ontwerp moet de grote een of twee abstracte kunstwerken of fotos bevatten om een ​​vleugje kleur aan je kamer toe te voegen! Planten zullen ook kleur en leven toevoegen aan je omgeving, dus je kunt ook op zoek gaan naar een paar echt geweldige grote bladplanten en een aantal belangrijke potten voor je interieur!