Hydrocultuur planten zijn planten die met hun wortels in het water staan, dit komt doordat ze op een bepaalde manier zijn opgekweekt. Doordat de wortels van de hydrocultuurplant in het water staan, passen zij zich aan de omgeving aan en zorgen dat zij voldoende zuurstof op kunnen nemen uit het water. Omdat de plant met de wortels in het water staat kunnen ook op een eenvoudige manier en op nauwkeurige wijze belangrijke voedingsstoffen worden toegevoegd en opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien. En dat ziet u natuurlijk direct terug in de kleuren en grootte van de plant. Hier kunt u extra lang van genieten.

De voordelen van hydrocultuur

Het is niet vreemd dat hydrocultuur planten veel in kantoorruimtes, hotels en openbare ruimtes worden geplaatst. Deze planten behoeven namelijk een stuk minder aandacht. Zo hebben ze minder water nodig en zijn ze gemakkelijk te onderhouden. De hydrokorrels zijn erg luchtig, dus neemt de plant meer co2 op. De kans op ziektes, schimmels en ongedierte is zo aanzienlijk kleiner. Door diezelfde luchtigheid blijft de bloempot ook een stuk lichter en beter te verplaatsen. Ideaal dus. Ook voor thuis.

Keuze aan hydrocultuur planten

Ook als het gaat om hydrocultuur planten is de keuze enorm. Dat komt doordat vrijwel alle planten op deze manier opgekweekt kunnen worden. Bij Fleurdirect kun je bijvoorbeeld kiezen uit mooie groene planten of juist aan kleurrijke planten met bloemen. Het is maar net welke sfeer u wilt creëren binnen uw kantoor of woonruimte. Het handige aan Fleurdirect is dat de planten gemakkelijk online te kiezen zijn door te selecteren op uw gewenste categorieën, verder worden de planten direct vanaf de kweker bij u bezorgd. Zelfs binnen 48 uur! Wanneer u voor het eerst hydrocultuur planten aanschaft, is het begrijpelijk dat u eerst wilt zien of het bevalt. Daarom krijgt u bij Fleurdirect zeven dagen bedenktijd. Is het toch niet wat u zoekt? Dan kunt u de planten simpel retourneren via een PostNL punt. Natuurlijk krijgt u tips om de plant zo goed mogelijk te verzenden, zodat hij ook tijdens de terugreis gezond blijft.