Het is niet altijd even makkelijk om een eethoek in te richten. Het is namelijk een plek waar je veel tijd doorbrengt met geliefden. Daarom is het niet slecht om te bedenken hoe je deze ruimte als een comfortabele en fijne plek inricht. In deze blog bespreken we een variatie aan onderwerpen voor de eethoek die goed zijn om in je achterhoofd te houden wanneer je je eethoek inricht. Natuurlijk komt er ook een onderwerp aanbod dat bespreekt wat juist niet werkt (Bron: Profijt Meubel).

Kleur

Neutrale kleuren werken het beste in een eethoek, dit komt door de kalme sfeer die neutrale kleuren creëren zelfs met grote groepen mensen die samenkomen. Uiteraard kan de keuze ook een felle of opvallende kleur zijn, dit zorgt voor een ander gevoel bijvoorbeeld een actieve gele kleur. Als je toch zeker bent dat je de muren liever een neutrale kleur wilt houden kan je altijd pit toe voegen in je eethoek door middel van kleurrijke stoelen of tafels, of zelfs een tafelzeil!

De meubelkeuze

Het is zeker wel een belangrijke keuze om te een goed potje te maken voor het meubilair dat jij wilt hebben. Jij wilt dat de ruimte optimaal benut is en toch genoeg ruimte heeft zodat niet iedereen op elkaar zit, en dit niet alleen jij wilt natuurlijk jouw smaak mooi over laten komen in jouw eigen eethoek. Mocht je toch niet zoveel ruimte hebben kun je altijd gaan voor de meer praktische opties zoals inklapbare tafels, zodat wanneer je even niet zoveel mensen over de vloer hebt er genoeg ruimte is op van de kamer te genieten. Je kan ook kiezen voor multifunctionele eetkamerstoelen landelijk die je na het eten lekker in de woonkamer kan gebruiken als een viteau om in onderuit te kunnen zakken.

Spot aan

Wat vaak een sfeer killer is zijn extreem felle lichten die tijdens het eten erg storen werken, Om een warme vibe te creëren in jouw eigen eethoek is het verstandig om bijvoorbeeld lampen te kopen met minder lumen. Ook kun je naast andere lampen kopen dimmers installeren in plaats van normale lichtschakelaars, hierdoor kan je zelf de lichtintensiteit controleren.

Hopelijk heb jij door middel van deze tips, een beter beeld bij het inrichten van jouw eethoek en de mogelijkheden die er zijn met het creëren van sferen. Dankjewel voor het lezen!