Creëer een groen dak voor uw bedrijf of huis en verhoog de energie-efficiëntie

Daken groen, ook wel een groendak of gewoon groendak genoemd, is een dakoverstek van een commercieel gebouw dat is ontworpen en gebouwd om afvloeiing van het dakoppervlak en andere omstandigheden die het dak kunnen beschadigen te voorkomen en om afvloeiend regenwater op te vangen op een gecontroleerde manier, meestal onder een grindlaag. Groene daken worden over de hele wereld steeds populairder omdat ze tal van verschillende voordelen kunnen hebben, waaronder geld besparen door minder waterverbruik, een leefgebied voor dieren in het wild en het verfraaien van uw eigendom. Het eerste voordeel is een lager waterverbruik omdat er minder water wordt verspild door verdamping en regenwaterafvoer, dit is een directe besparing voor de bewoners van het pand, maar vereist wel actief onderhoud. Naarmate groene daken volwassener worden, wordt er meer vegetatie toegevoegd, wat een betere habitat biedt voor dieren in het wild vanwege de toegenomen habitat.

Een verbeterde esthetiek

Het derde voordeel is een verbeterde esthetiek. Omdat de vegetatie op een groendaksysteem horizontaal groeit, creëert het gebladerte een grote hoeveelheid schaduw, wat de landschapsarchitectuur van het pand visueel verbetert. Bomen creëren ook schaduw, wat waterverlies van daken helpt verminderen. Dit type dakbedekking wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie dan de typische asfaltdakbedekking omdat het een kleinere voetafdruk vereist, minder onderhoud vereist en geen synthetische producten of pesticiden gebruikt.

Voordat u een definitieve beslissingen neemt

Voordat u definitieve beslissingen neemt over uw daksysteem, moet u bepalen hoe u wilt dat uw daktuin eruitziet. Hoop je op een authentieke doe-het-zelf ervaring of schakel je liever een professional in? Wil je ook vegetatie of bomen laten groeien? Als u van plan bent om vegetatie te laten groeien, moet u ook bepalen hoeveel u zich kunt veroorloven om aan arbeid en apparatuur uit te geven. Met al deze zaken moet rekening worden gehouden voordat u een groendak of een ander type daktuin aanschaft. Tegenwoordig worden daktuinen gebruikt om een ​​energiezuinigere omgeving te creëren en tegelijkertijd de esthetische aantrekkingskracht van een woning te vergroten.