Gemakkelijk en snel strijken, wie wil dit nou niet? We moeten er toch echt aan toegeven dat strijken voor velen van ons één van de meest vervelende huishoudelijke klusjes is die gedaan moet worden. Hieronder worden kort een aantal tips gegeven om strijken makkelijker en sneller te maken, zodat je de wasmand niet meer zo laat overstromen.

Wat is de beste manier om te strijken?

Het is natuurlijk wel handig voor jezelf om een bepaalde strijktechniek te ontwikkelingen die voor jezelf fijn aanvoelt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het strijkijzer een schone en gladde onderkant heeft. Op deze wijze voorkom je dat er vlekken op schone kleding, zoals overhemden gaan komen.

Het is misschien onnodig, maar toch vermeld ik het even. In ieder kledingstuk hangt een label met daarop de strijkvoorschriften. Vaak gebruikt men alleen dit label voor het wassen, maar dit is ook handig voor het strijken. Extra tip: sorteer alle strijkgoed op de zogenoemde strijk temperatuur. Begin met het strijken van stoffen die op de laagste temperatuur gestreken dienen te worden en voer dan de temperatuur langzaam op.

Wat is een logische volgorde?

Een theedoek of dekbedovertrek heeft eigen geen volgorde, houd er alleen rekening mee dat je aan één kant begint en dan langzaam naar het einde strijkt. Een overhemd strijken is vaak al wat lastiger. Begin met het strijken van de kraag, strijk dan van het midden naar de zijkant toe. Vervolgens kunnen de mouwen aan beide kanten en als laatste de grote vlakken. Hierbij is het gebruik van een stevige strijkplank natuurlijk wel écht nodig.  

Nog meer extra strijktips.

Net werd er over het strijken van een overhemd gesproken. Hang gestreken overhemden direct aan een hanger. Dit zorgt ervoor dat het overhemd minder snel kreukt. Laat daarbij ook de overig gestreken kleding nog even uithangen.

Het aanschaffen van een stroomstrijkijzer is ook geen overbodige luxe. Deze staan erom bekend dat ze erg goed de kreukels uit het wasgoed halen. Het kost meestal wel iets meer dan een ouderwetse, maar het levert vele voordelen op.

Probeer niet over ritsen en knopen te strijken. Hierdoor kan de onderkant van het strijkijzer flink beschadigd raken. Meer weten of strijkproducten? Kijk dan op deze website: https://www.massamarkt.nl/