4 groendak

Kiezen voor een sedumdak? Dan kies je voor groenere omgeving en een betere en groenere toekomst. Een sedumdak heeft veel verschillende voordelen. Een sedumdak is een met vetplantjes begroeid dak. Het geeft dus een natuurlijke weergave boven op uw dak. Boven dat het zorgt voor dit mooie aanzicht, is het ook heel gunstig voor de bewoner en de daarbij horende energiekosten. Dit wordt onderstaand verder uitgelegd.

Energiebesparing

Ook als nagedacht over zonnepanelen? Misschien heb je ze al of wil je ze gaan aanschaffen. Zonnepanelen kunnen ook de energierekening flink drukken. Doe je dit in combinatie met een sedumdak, dan gaat dit alleen maar toenemen. Zonnepanelen kunnen dus prima in combinatie met een sedumbak. Het is zelfs zo dat door een sedumdak de zonnepanelen tot 25% meer energie kunnen opnemen. Dit komt omdat de omgevingstemperatuur door het sedumdak verlaagd wordt. Met de aanleg van een sedumdak ga je dus niet alleen voor groener van de omgeving maar ook voor groener voor je eigen energierekening. Wel dan nog even zonnepanelen aanleggen natuurlijk.

Nog beter voor de portemonnee

Maar ook op andere manieren kan een sedumdak heel aantrekkelijk zijn voor de portemonnee. Natuurlijk is het ook een investering die gedaan moet worden. Maar hier kan soms ook al subsidie voor aangevraagd worden. Als we kijken hoe het financieel nog meer aantrekkelijk zou kunnen zijn kunnen de volgende punten benoemd worden. Allereerst zorgt een sedumdak voor een isolerende werking dat er voor kan zorgen dat er maar liefst tot 75% op energie bespaard kan worden. Daarbij is de kans groot dat de waarde van uw huis omhoog gaat als u een sedumdak aanlegt. Gemiddeld gaat de waarde van een woning met 4 tot 8 procent omhoog na de aanleg van een sedumdak. Ook handig als u in de toekomst het huis nog eens wilt verkopen. Een sedumdak maakt het leven dus op veel verschillende manieren groener.