De woonkamer is het hart van je huis; de plek waar je tot rust komt, gasten ontvangt en waar je graag jouw persoonlijke stijl tot uiting wilt laten komen. Dit is ook de plek waar jouw nieuwe bank komt te staan. Elementenbanken, ook wel modulaire banken genoemd, zijn een sfeervolle en tegelijkertijd praktische keuze. Is dat misschien ook jouw keuze? We geven je hier meer informatie over dit type banken en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Elementenbanken, wat zijn dat precies? 

Elementenbanken zijn bankstellen die bestaan uit afzonderlijke modules of elementen die je kunt combineren en aanpassen naar jouw behoeften en smaak. Deze modules variëren van losse zitkussens tot rugleuningen, armleuningen en extra voetenbankjes of bijbehorende poefs. Je kunt deze modules in verschillende configuraties plaatsen om een bank op maat te creëren. Ook als de familie groeit, kun je de bank gemakkelijk uitbreiden. Het modulaire karakter van deze banken biedt daarbij ook veel flexibiliteit bij het ontwerpen van je woonkamerindeling.

Voor wie zijn deze modulaire banken ideaal?

Op de eerste plaats zijn elementenbanken ideaal voor grote gezinnen en mensen die regelmatig veel bezoek ontvangen. Je kunt deze modulaire banken dan gemakkelijk samenstellen met meerdere elementen om voldoende zitplaatsen te creëren. Ook als je verwacht dat je in de toekomst meer plek nodig hebt, dan is dit een goede optie. Daarentegen kan een elementenbank ook ideaal zijn als je juist een kleine woonkamer hebt. Deze banken stellen je namelijk in staat om de bank aan te passen aan de beschikbare ruimte. Of ben je misschien heel stijlbewust? In dat geval spreekt dit type bank je mogelijk aan, omdat ze verkrijgbaar zijn in uiteenlopende stijlen. 

Elementenbanken in diverse stijlen 

Deze soort banken, die je gemakkelijk zelf naar eigen inzicht kunt schikken, zijn verkrijgbaar in vrijwel alle stijlen. Houd je van strak en modern? Dan vind je in het aanbod aan elementenbanken moderne ontwerpen met strakke lijnen en minimale details. Ideaal voor een eigentijds interieur. Er zijn ook banken met metalen accenten en robuuste stoffen, die juist perfect passen in een industrieel interieur. Ben je iemand die liever geniet van een landelijke en rustieke sfeer? Geen probleem, want er zijn ook modulaire banken in warme kleuren en vervaardigd van natuurlijke materialen. Het is maar net waar jij van houdt! 

Waarop letten bij de aanschaf van een nieuwe bank? 

Voor het aanschaffen van een nieuwe bank dien je eerst zorgvuldig je woonruimte op te meten. Op die manier kun je goed bepalen hoeveel modules van de elementenbank er goed in de ruimte passen. Je wilt de kamer natuurlijk niet overladen. Verder is het belangrijk om te bedenken of je graag stof of liever leer wenst. De elementenbanken zijn in allerlei varianten voorhanden. Leer is duurzaam en goed schoon te maken, terwijl een stoffen bekleding zachter en comfortabeler aanvoelt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Probeer in ieder geval meerdere banken uit, om te ontdekken wat jij comfortabel vindt. Let er daarbij op dat de bank voldoende ondersteuning biedt.