design infrarood verwarming

Moderne infraroodstralers worden steeds populairder. Niet alleen de vorm van verwarming is zeer duurzaam, ook de constructie van een infrarood heater biedt creatieve vrijheid als geen andere vorm van verwarming. Hier presenteren we enkele suggesties voor het gebruik van infraroodstralers als designelement voor een mooie leefomgeving en laten we belangrijke aspecten van de infraroodverwarmingstechniek zien. Of het nu in wit, in zwart of in kleur is, als spiegelverwarming, met een individuele afbeelding, als transparant glaspaneel of van natuursteen, er zijn nauwelijks grenzen aan uw fantasie.

Infraroodverwarming met spiegelfunctie

Spiegel verwarming is ideaal voor in de slaapkamer, hal of badkamer Infrarood spiegelverwarmingen bieden een uitstekend design, functioneren als spiegel en, indien nodig, geïntegreerde LED-verlichting die net zo lang meegaat als de spiegel. Bij het ontwerpen van de spiegelverwarming heeft u de keuze tussen frameloze varianten of met een edele frame van aluminium, chroom of titanium. In de badkamer is deze ruimtebesparende variant vooral populair als spiegel. De infrarood spiegelverwarmers zijn spatwaterdicht, bestaan ​​uit slagvast veiligheidsglas en zijn eenvoudig schoon te maken.

design infrarood verwarming

Gebruik van infraroodstralers

Het aanbod aan design infrarood verwarming is enorm, waardoor ze ideaal zijn voor elke stijl van inrichting. Je design infrarood verwarming kan aan de muur, schuin dak of plafond bevestigen. De glas-, metaal-, spiegel-, natuursteen-, keramiek- en schilderijkachels kunnen met elkaar worden gecombineerd en geven zo elke ruimte een individueel tintje. Ze kunnen zowel als enige verwarming of als bijverwarming naast het bestaande verwarmingssysteem worden gebruikt als blikvanger voor de woonsfeer. 

Samengevat hebben infraroodstralers de volgende voordelen:

  • Geen wateraansluitingen nodig
  • Elke radiator kan afzonderlijk worden bediend
  • Bijna geen beperkingen qua vorm
  • Geen onderhoud nodig
  • Individuele kleuring: veel kleuren of het hele RAL-palet
  • Installatie kan door de hobbyvakman of zelf worden uitgevoerd
  • Kan als bijverwarming op het bestaande verwarmingssysteem
  • Gezond binnenklimaat
  • Volledig stil

Door bovenstaande punten is de variëteit en toepassingsmogelijkheden van infraroodstralers met geen enkele conventionele verwarmingsvariant te vergelijken.