De prefab bouw is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren ergens anders worden gemaakt dan op de bouwplaats. Dit kan zijn in een fabriek of een andere werkplaats. Deze materialen worden dan naar de bouwplaats gebracht waar ze deze materialen nodig hebben. Een voorbeeld van zo een materiaal is een HSB wand. Deze wanden worden namelijk al gemaakt in de fabriek en worden geleverd op het juiste adres. Deze HSB wanden heten Houtskeletbouw wanden en worden in veel verschillende projecten gebruikt. Deze wanden zijn makkelijk toe te passen en steeds vaker te zien in verschillende bouwprojecten. Van rijtjeshuizen tot appartementencomplexen.

Verschillende soorten wanden in de bouw

In de bouw zijn er verschillende soorten wanden waarmee je aan de slag kan gaan. De wanden kunne bestaan uit verschillende materialen maar kunnen ook onderscheiden worden door een binnen of buitenwand. Wanden kunnen gemaakt worden van beton, hout, metselwerk, gips en je kunt zo doorgaan. Een met voorkomende wand waar de laatste tijd meer mee wordt gewerkt is de HSB wand. Deze wand is namelijk snel in levering en in installatie. Ook zijn deze wanden erg brandveilig waardoor dit dus vaak gebruikt wordt bij woningen. De wanden worden vaak besloten door het bedrijf die het huis of gebouw bouwt.

Verschillende bouwprojecten in de bouw

In de bouw krijg je te maken met veel verschillende bouwprojecten. Zoals huizen maar ook gebouwen van de overheid. Het verschilt in welke sector en voor welk bedrijf je werkt wat je vaker gaat tegenkomen. In de bouw kom je niet alleen tegen dat je gebouwen bouwt maar ook binnenshuis is werk van de bouw. Kijk als je wilt werken in de bouw dus goed wat bij je past. Wil jij het liefste buiten werken echt een gebouw op bouwen of wil je liever iemands huis helemaal afmaken? Je kan hier ook om advies vragen bij je werkgever of je alles eerste even mag zien voordat je een keuze maakt.