De kilo’s vlogen eraf met het proteïne dieet

Ik moet toegeven best sceptisch te zijn geweest toen mijn vrienden begonnen met het proteïne dieet. Ik vond het allereerst niet nodig want ze zagen er toch al prima uit. Dat veranderde direct al toen ik na enkele weken begon te zien hoe goed ze eruit zagen, ik zag echt een verschil en moest toegeven dat het ze beter deed. Zelf ben ik van de vakantie ook enkele kilo’s aangekomen, iets wat geheel logisch is als je een land als Italië hebt bezocht, waar het goede eten centraal staat. Die kilo’s zaten me niet lekker, zowel letterlijk als figuurlijk, en dus besloot ik in de lijn van mijn vrienden hun voorbeeld te volgen. Als eerste viel me op wat een energie ik gedurende de dag had. Waar ik voorheen vaak schommelde in mijn energie vanwege de pieken en de dalen van de suikers viel me nu op dat ik een heel consistent energiepeil had. Ook fijn aan het proteïne dieet vond ik dat je er ook fysiek gezien genoeg energie van overhoudt, waardoor je dus ook goed kunt sporten. Je spieren blijven zich goed ontwikkelen bovendien, vanwege alle eiwitten die je nog binnenkrijgt. Ook vlogen de kilo’s er binnen zeer korte tijd af!