Als je iets gaat bouwen is het belangrijk dat er een goede fundering onder komt te staan. Hiermee valt of staat namelijk het bouwwerk, zowel letterlijk als figuurlijk. Als je bijvoorbeeld een tuinhuisje, grote schutting of carport gaat zetten ga je het beste de juiste betonpoeren kopen.


Zorg dat je altijd de juiste betonpoeren kiest

Betonpoeren worden gemaakt van beton zoals de naam al zegt en kunnen een behoorlijk gewicht aan. Hoeveel dit is kan per poer verschillen en daarom is het altijd zaak dat je op voorhand goed kijkt hoeveel je bouwwerk weegt. Zo kun je bepalen wat voor poeren je het beste kunt gebruiken en ook hoeveel je er nodig hebt. Betonpoeren zijn niet goedkoop maar erop besparen is niet slim. Als je voor de verkeerde poeren kiest die het gewicht van het bouwwerk niet aankunnen dan loop je kans op verzakking en dat is natuurlijk niet de bedoeling.


Win eerst advies in

Als je het zelf moeilijk vindt te bepalen welke poeren je het beste kunt kiezen vraag dan altijd eerst om informatie bij de leverancier. Zij kunnen je advies geven welke poeren bij jouw klus passen zodat je altijd de juiste aanschaft. Het kopen van betonpoeren kun je ook online doen. Zo bestel je snel en eenvoudig wat je nodig hebt en worden de poeren bij je thuis afgeleverd zodat jij ermee aan de slag kunt.


De poeren op de juiste manier plaatsen is belangrijk

Betonpoeren dien je altijd goed in te graven. Hoe je dit precies doet kun je vinden op internet. Zorg ervoor dat ze altijd waterpas staan zodat het bouwwerk dat er bovenop komt te staan ook recht staat. Sommige betonpoeren beschikken over een stelplaat aan de bovenkant zodat je deze waterpas kunt zetten voordat het bouwwerk erop komt te staan.