Je huis schilderen is vaak een dure en arbeidsintensieve klus. Je moet er veel tijd insteken wil je een beetje een goed resultaat bewerkstelligen. In dit artikelen willen wij van verf.nl je een aantal tips geven, zodat je thuis zelf aan de slag kan. 

Koop in de aanbieding

Voordat je hele dure verf in de winkel koopt is het misschien slim om eerst te kijken of er verf in de aanbieding is. Op die manier kan je professionele verf goedkoop op de kop dingen. Hierbij kan je denken aan Sikkens Rubbol XD Semi Gloss en Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss. Op deze manier bespaar je echt tientallen euro’s en dat je dat geld weer mooi gebruiken voor andere dingen gebruiken tijdens het verbouwen van je huis. Zo kan je het in de vloer, keuken of badkamer stoppen of lekker een weekendje weg gaan naar centreparcs.

Oefenen

Begin eerst met een kleine kamer in het huis voordat je begint met het schilderen van je woonkamer. Op die manier kan je even aanvoelen hoe jouw schilderkunsten ervoor staan. Mocht het niet goed gaan dan is dit 

Verdun

Wat bij veel mensen gebeurd is dat ze het verf niet mengen met water. Ze weten niet dat ze daardoor minder verf gebruiken en het resultaat mooier is. Je wint hier dus eigenlijk dubbel bij. 

Schilder in dunne lagen

Wat toch echt het mooiste resultaat geef is het verven in dunne laagjes. Je begint de eerste dag met een dun laagje verf. Vervolgens laat je dit een a twee dagen drogen. Om vervolgens de tweede laag aan te brengen. Op die manier krijg jij het mooiste resultaat.