Onderhoud

Je huis vergt nogal wat onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan je tuin, je dakgoot en het schilderwerk. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar vaak kan het makkelijker dan hoe het nu is. Zelf was is ook zo’n iemand die gewoon de lijn doortrok. Hierbij stond ik eigenlijk nooit stil of het misschien wel anders kan. Hierbij richt ik me dan niet op de tuin, maar op het laten schilderen van je woning. Afgelopen weken lieten verschillende buurtbewoners hun woning schilderen. Hierbij gaven ze aan dat ze dit elke vijf jaar laten doen om het hout te beschermen.

Kunststof

Het onderhoud beperken tot schoonmaken

Alleen viel het op ik dat ik niet mijn boeidelen liet schilderen. Dat klopt ook, want dat hoef ik nu niet meer. Hierbij moet ik zeggen dat ik daar best blij mee ben, want het scheelt me toch weer een hoop geld. Mijn houten boeidelen heb ik namelijk laten vervangen door de kunststof versie. Dit had te maken met dat mijn boeidelen tekenen van houtrot gingen vertonen. Hierbij kreeg ik de keuze om ze te vervangen door hout of door kunststof. Natuurlijk vroeg ik wat het verschil was. In tegenstelling tot hout neemt kunststof veel minder onderhoud met zich mee. Je hoeft het eigenlijk alleen maar schoon te maken en dat is het. Je kan wel raden welke keuze ik toen heb gemaakt.

Huis

Met behulp van Google ging ik op zoek naar een leverancier van kunststof boeidelen. Op die manier kwam ik op de website van Keralit terecht. Zij bieden verschillende kunststof producten aan, waardoor ik verder ben gaan lezen op hun website. Door de toplaag behoudt het kunststof zijn kleuren, waardoor je het dus niet meer hoeft te schilderen. Hierbij kan je kiezen uit meer dan tien verschillende kleuren. Binnen no time werden de boeidelen bij me geleverd en gemonteerd. Moeten jouw boeidelen binnenkort ook geschilderd worden? Dan geef ik je de tip om eens te informeren of je ze niet beter kan laten vervangen.