fransen & kroes makelaars

Een gaming pc van de grond af opbouwen is de enige manier om er zeker van te zijn dat je systeem aan al je persoonlijke voorkeuren kan voldoen. Je kan verschillen gaming pc online bekijken en daar inspiratie van opdoen. Een gaming pc kost je een flinke duit geld, een fatsoenlijk systeem heeft gewoon een behoorlijk prijskaartje. Als je weet wat je doet is de pc zo in elkaar gezet. Een gaming pc kost al snel ongeveer 2000 euro. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, als je de meest krachtige gaming setup mogelijk wil kopen, dan ben je nog wel een stukje meer kwijt. Wie soepel de laatste games wil spelen zonder haperingen, mag in zijn buidel tasten. 

Een pre-built gaming pc

Wanneer je alles bepaalt wat gaat in je gaming pc vanaf de voeding af aan, weet je dat je de laatste games gaat kunnen spelen bij de framesnelheden die je wilt. Je kan daarentegen ook prima een prebuilt gaming pc van lalashop.nl kopen. Deze pc’s zijn geoptimaliseerd voor gaming en zijn samengesteld door professionals in het vak. Het scheelt ook dat je deze niet helemaal zelf in elkaar moet zetten. Dit wordt voor je gedaan door de winkel. Een gaming pc is als een tank van een leger: krachtig en je kan niet zonder als je wil winnen. Als je een spel wilt spelen op een geschikte snelheid, moet je investeren in je pc voordat je begint te spelen. 

De home-built gaming pc

Een home-built game pc starters houdt de deur open voor upgrades als technologie verandert, als je gaming smaken en behoeften veranderen, of als je budget toestaat. Een home built gaming pc is zeer geschikt voor iedereen die wil beginnen met gamen. Deze pc’s beginnen vaak al goed met een goede performance door een goede videokaart en een snelle SSD schijf. Sommige starters gaming pc’s zijn gebaseerd op bestaande modellen, zoals de Asus B250N, de HP Gaming Laptop, en de MSI Gaming Desktop of anderen. Bij een specifieke behoefte is het wel aan te raden om voor een home-built te gaan die niet is gebaseerd op een bestaande pc. Zo heb je meer keuzevrijheid.

Gaming pc met Intel i5

De rtx 3060 gaming pc is een een snelle destop die is geoptimaliseerd om te gamen. Met een Intel i5 processor en een Nvidia RTX 3060 12GB videokaart, zullen geen van de laatste games haperen. Ook opslag is geen probleem met de razendsnelle 960GB SSD harde schijf. Het werkgeheugen is 16GB, genoeg voor de laatste games. De pc is inclusief ray-tracing. Hij heeft een HDMI uitgang en heeft een voeding van 650 Watt nodig. USB poorten zijn er ook genoeg, deze gaming pc heeft namelijk vier USB 2.0 aansluitingen en 4 USB 3.1 aansluitingen. Connectiviteit genoeg dus op deze pc.