wandkast

Wanneer je van plan bent jouw huis te renoveren, is het kiezen van een geschikte wandkast een van de meest uitdagende taken. Dat komt omdat je veel opties hebt als het gaat om de stijl, de afwerking, het merk en de gebruikte materialen van deze kast. Naast esthetiek bepalen jouw kasten de algehele uitstraling en flow van jouw huis.

Visualiseer jouw keukenindeling en -organisatie

Het is een must dat jouw op maat gemaakte kasten passen bij jouw toekomstige indeling, zodat er werk- en opslagefficiëntie is in jouw renovatie. Ondertussen, als je er aardig in bent om je huis georganiseerd te houden, moet je je aannemer vertellen om wat verdelers, pull-ups of lades in je opslag te plaatsen. Als je bijvoorbeeld van plan bent veel spullen te hebben, moet u een extrarek in je kast krijgen.

wandkast

Wat is beter?

Bij het definitief maken van jouw keuze tussen kant en klare kasten of kasten op maat, hangt dit sterk af van jouw budget. Aangepaste klassieke of moderne wandkasten kosten ongeveer €500 per lineaire voet, terwijl een voorraad- of RTA-kast €70 per lineaire voet kost. Er is een enorm prijsverschil tussen deze twee, maar je zult ook het verschil voelen in hun kwaliteit en stijl. Als je het budget hebt, ga dan voor op maat gemaakte kasten, aangezien jouw aannemer nauwkeurig de juiste kastgrootte en het juiste ontwerp kan fabriceren die past bij uw hoek-, wand- of basiskasten. Aan de andere kant heb je beperkte ontwerp- en maatopties voor kant en klare kasten die meestal in elke kastwinkel worden verkocht. Er zullen ook frequente gevallen zijn waarin de door jou gekozen voorraadkast niet helemaal overeenkomt met de andere afwerkingen in je keuken.

Harmoniseer jouw kast

Vergeet bij het ontwerpen van jouw wandkasten nooit de apparaten voor te stellen die je tussen jouw kasten erop zult installeren. Dit is belangrijk omdat het jouw flow tijdens het dagelijks beïnvloedt. Enkele van de gebruikelijke apparatuur waarmee je rekening moet houden, zijn een tv, schilderij, gasfornuis met oven, vaatwasser, magnetron en koelkast. Overleg hierover met jouw ontwerpers en professionals om te voorkomen dat de functionaliteit van jouw huis wordt verpest.