Stadstuinieren echt wat voor mij

Ik hou van de natuur, altijd al, als kind ploeterde ik door het land van mijn opa en oma, wonend op een boerderij. Toen ik in de grote stad ging wonen voor mijn studie, waar je eerst een uur moest reizen om echt natuur te aanschouwen, had ik te maken met een onbestemd gevoel. Ik miste wat, maar kon de leegte nog niet ontdekken. Dit bleek uiteindelijk te gaan om de natuur, wanneer ik af en toe een weekend de natuur in ging, merkte ik op dat ik er veel sterker en beter weer uit kwam. Ik ben verbonden met de natuur en de natuur met mij, dit betekent dat ik het dus echt gericht op moet zoeken. Sinds kort ben ik ook begonnen aan stadstuinieren. Het is erg leuk dat de omgeving meer richt op natuur, natuurlijke producten en organisch eten. Het blijkt een trend te zijn, waar ik natuurlijk ideaal op kan inspelen. Zo ben ik samen met een groep begonnen aan stadstuinieren. We hebben een stukje grond gekregen waar verse producten kunnen kweken, maar ook de ruimte hebben om bomen te planten en ga zo maar door. Een ideale toevoeging aan mijn leven in de stad, stadstuinieren is aan te raden voor iedereen, of je nou jong of oud bent, of zelfs geen weet hebt van natuur, je bent nooit te oud om te leren.