Met de lente en zomer nu in volle aantocht is het fijn om in je tuin te zitten en te kunnen genieten van je eigen tuin. Om het meeste uit je tuin te halen en het beste te kunnen genieten van je tuin voor zo’n lang mogelijke periode. Pimp je tuin zodat jij en je familie of vrienden lekker lange zomerdagen hier kunnen zitten.

Opruimen en schoonmaken

Het begint natuurlijk met het opruimen en schoonmaken van je tuin, verwijder je onkruid op de manier dat jij dat wilt. Zoals gif, vuur, hogedrukspuit of natuurlijk lekker ouderwetse manier met de hand en een hakje. Kijk bijvoorbeeld ook naar tuinmeubels en huisjes, schrob de meubels van mos en roest zodat deze er weer op en top uit zien.

Planten en bloemen

Het eerste waar je aan denkt als je je tuin wilt opknappen zijn nieuwe planten en bloemen. Hier is het slim om of zelf onderzoek te doen naar planten die makkelijk te onderhouden zijn en een lang seizoen mee gaan zodat jij er lang van kan genieten. Zorg voor wat leuke kleine hoekjes met misschien een afbakening met stenen of planten bakken.

Overkapping

Om wat meer sfeer te brengen aan je tuin zou je een kunnen kiezen voor een luxe terrasoverkapping zodat je een plek hebt waar je met meerdere soorten weer nog buiten kan zitten. Als je zelfs in koud en regenachtig weer van je tuin wilt genieten is misschien een tuinkamer een idee zodat je lekker in alle seizoenen kunt genieten van buiten zijn.