Met name als lichtstraten worden toegepast in openbaar toegankelijke gebouwen is het belangrijk dat de brandveiligheid op orde is. Als er brand uitbreekt moet er immers voldoende tijd zijn voor alle aanwezigen om het pand zo op een veilige manier te verlaten. Bij deze gebouwen wordt door het bevoegd gezag geëist dat een brandwerende lichtkoepel wordt geplaatst. Een brandwerende lichtkoepel voorkomt dat een brand doorslaat naar een ander brandcompartiment. De brandwerende producten van www.vlakkelichtkoepel.nl houden een brand 60 minuten tegen. De producten voldoen aan de Europese richtlijnen en worden regelmatig getest door een onafhankelijk gecertificeerd brandlaboratorium.

Een brandwerende lichtkoepel is in twee kwaliteiten verkrijgbaar. De RE-variant is in staat om vlammen tegen te houden en vlamdoorslag tegen te gaan. De REI-variant biedt daarnaast ook thermische isolatie. Dat wil zeggen dat de temperatuur aan de buitenzijde van het brandcompartiment beperkt blijft. De REI-variant wordt meestal toegepast ter bescherming van vluchtroutes. Als je zelf niet weet welke variant van de brandwerende lichtkoepel je moet gebruiken kan het bevoegd gezag, dus de gemeente of de brandweer, daar advies over uitbrengen. Het advies van het bevoegd gezag is overigens bindend.

Brandwerende producten met stijl

Het belangrijkst van de brandwerende producten is dat ze veiligheid bieden als er brand uitbreekt. Dat wil niet zeggen dat het een lelijk product moet zijn. Integendeel, de brandwerende lichtkoepel van www.vlakkelichtkoepel.nl heeft een stijlvolle uitstraling. Net zoals alle andere producten hebben deze lichtkoepels de kenmerkende vlak liggende ruit en de lage opbouw. Het glas staat onder een kleine hellingshoek en is voorzien van een speciale coating. Daardoor kan regenwater er gemakkelijk vanaf lopen en is het nauwelijks mogelijk dat vuil zich aan het oppervlak hecht. De brandwerende lichtkoepel wordt als afgemonteerd product geleverd. Daardoor wordt bespaard op arbeidsuren en worden bouwfouten voorkomen.