Verlichting is nu typisch zo’n punt waar je tijdens een verhuizing niet aan denkt. Natuurlijk ga je wel na hoe het licht van buiten in huis valt, maar je eigen lampen? Daar denken we meestal pas later aan. En dat terwijl verlichting net zo goed onder de inrichting valt. In deze blog vertel ik je over een paar verlichtingsvormen die leuk in je huis staan en ook nog eens goed zijn, LED. Lees je mee?

LED lamp is de oplossing

De meeste mensen denken bij LED lampen aan koude TL balken die flikkerend en zoemend een kamer verlichten. Vroeger was dat veelal ook het geval. Maar tegenwoordig niet meer. De techniek rondom TL balken is enorm ver gevorderd en daarom in alle kleuren en maten te verkrijgen. Daarnaast zijn de lampen ook nog eens heel duurzaam. Heb je dus mooie verlichting en help je een handje mee wat betreft het milieu. Twee vliegen in één klap.

Groot, groter grootst

Er zijn een aantal trends wat betreft verlichting waar je, als je toch op zoek bent, best aan mee kan doen. Ze zijn wat alternatief maar wel heel tof. Het gaat vooral om de grootte. Ben je nu in het bezit van een grote woon of eetkamer dan is een XL lamp echt iets wat je moet proberen. Met een XL formaat lamp maak je namelijk een statement. Het hoeft geen ingewikkeld model te zijn als het maar groot is. Zo heb je verlichting en kunst in één.

De allerkleinsten

Maar het tegenovergestelde is ook helemaal in: micro verlichting. Misschien denk je dat het alleen voor studenten hip is maar zogenaamde ‘fairy lights’ staan in ieder huis leuk. Bijvoorbeeld als decoratie of bijverlichting in de hal maar ook langs het hekwerk op het balkon. Ook deze verlichting is er in een LED variant bijvoorbeeld door led panelen.

De kracht van de zon

Als laatste alternatieve verlichtingsvorm wil ik een nóg zuinigere variant noemen en dat is verlichting die overdag oplaadt door de zon. ’s Avonds is de batterij helemaal vol en dan heb je er de hele avond plezier van. Leuk om uit te proberen en ook dat heeft weer een positief invloed op het milieu.

Je verlichting doet enorm veel voor de sfeer van je huis. Denk er goed over na en kijk online of je kan vinden wat bij jouw huis past. Het is zoveel meer dan alleen een lampje in het donker.